Saffierglas is de mooiste en beste keuze wat betreft de bescherming van onze horloges. Het is feitelijk bewezen de meest heldere, mooiste en sterkste glassoort die wordt gebruikt op luxe en hoogwaardige merk/designer horloges. 

3 glassoorten zijn alle daags terug te vinden op horloges.

Kunststof glas (acryl glas)

Zacht materiaal en zeer gevoelig voor krassen. Voordeel: zeer flexibel, het kan nauwelijks breken! Vooral toegepast bij de goedkope merken en oudere horloges. Bij de goede merkhorloges komen kunststof horlogeglazen tegenwoordig nauwelijks voor.


Mineraal glas (silicaat- of kristalglas)

Mineraal glas bevat de meeste kwaliteit normen als een kunststof glasplaat. Maar is wel sterker uit de testen gekomen en dus beter bestend tegen krassen en val partijen. Op een schaal van Mohs staat de mineraal glas op 6. 

Saffierglas

Zeer helder glas soort, waardoor te alle tijden de tijd goed af te lezen is. Saffierglas is zeer hard, waardoor de wijzerplaat optimaal beschermd wordt tegen krassen van sleutels, hoekpunten en tot aan krassen van een mes. Tevens heeft saffierglas ook een zeer hoog duurzaamheid gehalte. Op een schaal van Mohs is dit maar liefst 9. Hierdoor is het glas niet stuk te krijgen. Eigenschappen van saffierglas: 

Team Arya Rich Nederland